עוגת גבינה של אמא

עוגת הגבינה המפורסמת של אמא שלי היא כנראה הדבר הכי מבוקש כל יום שישי, כולם שואלים עליה, כולם מחכים לה, וכשהיא מוכנה היא נגמרת כבר באותו היום…

אז אחרי המון פניות ובקשות למתכון, לקחתי מאימוש את המתכון הקדוש והנה לכם:

אז מה צריך?

6 ביצים  – להפריד לחלמונים (הצהוב למתקשים), וחלבונים (הלבן).

כוס וחצי סוכר

750 גרם גבינה לבנה 5% – הקופסה הגדולה.

1 שמנת חמוצה

3/4 כוס קמח

מה עושים?

במיקסר, מקציפים את 6 החלבונים עם כוס אחת של סוכר, לקצף רך. בקערה נפרדת, מערבבים את החלמונים עם חצי כוס סוכר. מוסיפים את הגבינה והשמנת החמוצה לחלמונים ומערבבים. אחר כן, מוסיפים את הקמח (עדיין לתערובת החלמונים) ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה וללא גושים. מוסיפים את קצץ החלבונים לתערובת ומערבים בתנועות מעטפת (כדי שהקצף לא ישבר). מעבירים את הכל לתבנית 26 או לתבנית אלומיניום מרובעת (כמו בתמונה). אופים בתנור שחומם ל180 מעלות, למשך 45 דקות (או עד אשר העוגה זהובה חומה ויציבה). להוציא מהתנור ולתת לעוגה להצטנן למשך כמה דקות. ולחסל את הכל !

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s