עוגיות שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים ללא גלוטן

מה שכיף בעוגיות האלה (חוץ מזה שהן כל כך טעימות וקלות להכנה), זה שאפשר לשדרג אותן ולהכין אותן בהמון וריאציות שונות. הבסיס תמיד אותו בסיס, רק משנים את התוספות…

אז מה צריך?

4\1 1 כוס שיבולת שועל ללא גלוטן

2\1 כוס סוכר חום

2\1 כפית סודה לשתיה

4\1 כפית מלח

4\3 כוס חמאת בוטנים (אפשר להחליף בחמאת שקדים)

4\1 כוס חמאה מומסת

1 ביצה L

2\1 כפית תמצית וניל

תוספת:

שוקולד צ'יפס חום\לבן, כל סוגי האגוזים, צימוקים, חמוציות, שברי קינדר, M&M…

מה עושים?

מחממים תנור ל180 מעלות צלזיוס.

מערבבים בקערה גדולה את השיבולת שועל, סוכר, סודה לשתיה, מלח וחמאה, עד שמתקבלת תערובת לחה. מוסיפים את הביצה ומערבבים (ממליצה עם מזלג) היטב. מוסיפים תמצית וניל וחמאת בוטנים ומערבבים. לבסוף, מוסיפים את התוספת שבחרתם.

לוקחים את תבנית התנור ומרפדים אותה בנייר אפייה. בעזרת כף, לוקחים מעט מהתערובת ומסדרים בצורת כדורים קטנים. חשוב לשמור על רווחים כי העוגיות מתנפחות המון בתנור !

מכניסים לתנור ל10-15 דקות. מוציאים לצינון עד שהעוגיות קצת מתקשות ונעשות פריכות…

בתאבון !!!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s